Stemmari Pinot Noir
Specerijen fris fruit delicaat fris droog fruitig eikenhout | Italiƫ | Siciliƫ
Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees

Stemmari Pinot Noir heeft een robijnrode kleur met violette reflecties. Het bouquet heeft geuren van rijp fruit als bramen, wilde aardbeien en kersen met hints van specerijen afkomstig van de houtrijping. Het is een droge wijn met delicate tannine die in balans gebracht worden door een plezierige frisheid en fruitige smaak.
Serveer deze wijn bij: pasta met vleessaus, hoofdgerechten met rood vlees, licht gekruide braadstukken en jong belegen kazen.
Stemmari Pinot Noir wordt geproduceerd in Sambuca, een dorpje in de Siciliaanse provincie Agrigento. De druiven zijn op hun best wanneer ze blootgesteld worden aan veel zonlicht en groeien op een licht kleiige bodem.
De wijn wordt gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. Deze druif rijpt vroeg in het seizoen en is dan ook klaar om geoogst te worden tussen eind augustus en begin september. De druiven zijn perfect rijp en aromatisch wanneer ze ontsteeld worden om daarna gekoeld. De druiven worden geperst en weken gedurende 2 dagen. De fermentatie duurt 7 dagen. Een klein gedeelte van de wijn rijpt in Frans eiken vaten gedurende 6 tot 7 maanden.